Fotografi 101

Fotografi 101

Fotografi 101 Kabeh Sampeyan Kudu Ngerti.

Hot

Saturday, December 30, 2017

Fotografi 101: Kabeh Sampeyan Kudu Ngerti

December 30, 2017 1

Fotografi bisa uga ruwet banget kanggo pemula. Nyoba kanggo miwiti nganggo fotografi bisa dadi akeh banget ing wiwitan, amarga jumlah informasi sing kasedhiya. Artikel ing ngisor iki bakal mbantu sampeyan ngerteni luwih saka dasar-dasar fotografi.

Kesederhanaan asring kunci kanggo nggitik foto gedhe. Sing luwih kerep tinimbang ora, sampeyan bakal nemokake sing bisa ngubah dramatik lan aran foto kanthi ngukur tingkat lan setelan sing beda.

Yen pengin njupuk gambar profesional, sampeyan kudu duwe kamera profesional. Sampeyan kudu nimbang tuku kamera DSLR yen sampeyan pengin entuk foto sing berkualitas. Kanggo foto kualitas sampeyan pengin nggunakake uga amarga sing tukang photo digunakake kanggo foto gedhe.

Akeh wong sing pracaya yen ana akeh sinar matahari, sampeyan kudu metu kanggo njupuk gambar. Sanadyan bebener iku yen sampeyan foto ing sinar matahari langsung, sampeyan bakal ngancurake gambar sampeyan. Bisa ninggalake bayangan lan nyenengake ing endi-endi lan ora nyenengake. Yen bisa, pilih cahya esuk utawa sore, tinimbang tengah dina, kanggo njupuk potret ing njero ruangan.

Framing minangka faktor penting nalika nerangake fotografi. Yen obyek diganggu saka subyek ing foto, mbusak saka foto kasebut. Zoom in minangka cara efektif kanggo ngrampungake iki. Iki mbantu foto sampeyan tetep bebas tanpa gangguan.

Nalika sampeyan lagi ing perjalanan, njupuk foto sing ora penting. Nalika sampeyan bisa mlaku-mlaku liwat jinis-jinis nembak iki, sampeyan kudu nimbang apa sampeyan seneng ningali maneh nalika lagi narik maneh foto-foto saka trip. Saben-saben sampeyan nggoleki sing apik, tarik kamera lan motret.

Subyek kanggo subyek sing apik! Priksa manawa tansah njaluk ijin, sanajan. Nalika sampeyan lelungan, ndeleng gambar iki bisa ngelingake sampeyan babagan kenangan sing dilakoni, sanajan padha ngemot rata-rata wong. Delengen wong kanthi pasuryan sing menarik, ekspresi terang lan gaun lokal.

Pindhah nyedhaki subyek nalika sampeyan njupuk foto. Ora ana sing luwih elek tinimbang ndeleng potret subjek sing adoh banget kanggo ndeleng rincian utawa warna sing jelas. Priksa manawa sampeyan bisa mbedakake detail babagan subjek sing bakal narik kawigaten para pamirsa.

Paling modern kamera digital nduweni lampu kilat sing kanthi otomatis nyebar nalika ndeteksi kahanan sing kurang cahya. Iki apik kanggo snapshots biasa, nanging yen sampeyan pengin luwih profesional, sampeyan butuh opsi cahya sing luwih akeh sampeyan bisa nggunakake lampu kilat eksternal. Kanggo nempelake lampu kilat eksternal menyang kamera, pastekake nganggo sepatu panas ing dhuwur. Banjur njupuk menyang toko kamera, supaya bisa mbantu sampeyan njupuk lampu kilat sing bakal munggah nganggo kamera sampeyan.

Nalika njupuk potret ing cahya lampu neon, ganti keseimbangane putih supaya katon luwih cetha. Cahya biru lan ijo biasane diwenehake dening lampu neon, supaya subyek foto sampeyan bisa njupuk nada luwih adhem tinimbang sing dituju, kajaba sampeyan ngowahi nada abang.

Puter karo gagasan skala, perspektif lan ekspresi. Sampeyan bisa nggawe sembarang obyek seni nalika sampeyan nggambar kanthi cara kreatif, kayata nggawe katon kleru, utawa ing lokasi sing ora biasa. Nggawe obyek ing ngendi wae kreatif bisa mbantu soko menowo sing unik.

Nggawe foto sampeyan dhewe. Ana macem-macem jinis program lunak editing foto sing kasedhiya. Telusuri siji sing nawakake pilihan sing ekstensif kanggo nyunting foto sing wis ana. Priksa manawa nemokake program sing bisa gampang sinau lan digunakake!

Filter-filter iku aksesoris kanggo lensa kamera sampeyan. Saringan Filter menyang lensa, lan padha duwe tujuan macem-macem. Filter UV sing paling umum. Iku tetep sinar sinar srengenge langsung saka lensa. Kerusakan sing ditindakake dening ngeculake kamera sampeyan uga suda nalika sampeyan duwe saringan.

Muter babagan kanthi kacepetan rana. Iku umum ditampa kanthi nggunakake kacepetan super-dhuwur kanggo mbeku moments ing wektu, nanging kacepetan rana alon duwe kaluwihan uga. Apa sampeyan bisa mbayangake balap biking ing awak? Iki bakal nggawe supaya pengendara sepeda cantik banget, nanging latar mburi burem, sing menehi pitunjuk visual sing digoleki.

Njupuk gambar saka setelan alam kudu rampung kanthi teliti. Uga, njupuk wektu kanggo ngormati lingkungan sampeyan, nggawe manawa ora ninggalake apa-apa. Yen sampeyan nemokake panggonan sing apik kanggo njupuk gambar gedhe, njaga kondisi murni lokasi kasebut kanggo wong sabanjure.

Jenenge film sing sampeyan gunakake iku penting, supaya luwih apik. Coba film sing beda-beda lan sampeyan kudu nemokake sing paling apik. Ora ana keuntungan sing bener kanggo nggunakake siji film liwat liyane. Iku pilihan kanggo nggawe.

Sadurunge sampeyan miwiti foto snapping, arupi konsep. Menehi wektu kanggo mikir babagan apa sing sampeyan nyoba kanggo dijupuk lan ngirim, banjur nggawe cathetan babagan gagasan kreatif sing bisa nggawe foto sampeyan luwih apik. Photography minangka seni, lan bab kaya perspektif lan kreativitas katon ing foto gedhe. Mindset iki bisa mbantu kanggo ngasilake asil sing luwih apik sing nambahi foto mangsa ngarep.

Priksa manawa sampeyan weruh apa kahanan sing cocok kanggo panggunaan fungsi lampu kilat kamera. Cukup ngowahi lampu kilat ora cukup suwe. Cepet cahya bisa ngrusak tembakan gedhe. Yen njupuk ing kondisi peteng utawa peteng, sampeyan kudu nggunakake lampu kilat.

Coba goleki gambar sadurunge sampeyan njupuk. Contone, kudu ditembak sacara horisontal utawa vertikal? Sampeyan bisa nggunakake piranti lunak editing kanggo ngganti tata letak saka vertikal menyang horisontal, nanging luwih gampang mung njupuk foto kanthi bener.

Siji cara sing gampang kanggo mesthekake njupuk tembok sing apik yaiku kanthi cepet njupuk akeh tembakan lan mbuang metu sing luwih apik mengko. Nggunakake kamera digital ndadekake luwih gampang lan kurang larang kanggo nggunakake metode iki supaya sampeyan bisa njamin wektu sing bisa ditemokake sing wis ditunggu.

Tip-tip iki mbantu sampeyan nggunakake kamera kanthi bener lan mbantu nggabungake lan ngatur kabeh sumber informasi sing ditemuake kanggo sesambungan fotografi. Nggunakake tips iki bisa mbantu sampeyan dadi fotografer sing sukses dina sedina.
Read More